De Kinderen van de Hollandse Schouwburg

Geïnspireerd op een verhaal uit het boek ‘Hoe fel de zon ook scheen’ van Arend van Dam

ImageImageImage

Informatie voor scholen

‘De Kinderen van de Hollandse Schouwburg.’ 

Deze muziektheater voorstelling gaat over de geheime reddingsoperatie van honderden kinderen uit de Hollandse Schouwburg. Dit verhaal geven wij graag door aan de kinderen van nu omdat wij nooit mogen vergeten dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat jezelf mogen en kunnen zijn, ongeacht wie je bent, voor iedereen geldt. Niemand mag worden buitengesloten.

Hoe   
Scholen komen onder schooltijd met de bovenbouw groe

pen en begeleiders naar één van onze twee theaters toe. Het Amsterdams Theaterhuis heeft een zaalcapaciteit van 120 zitplaatsen en Theater de Cameleon een zaalcapaciteit van 55 zitplaatsen. 

Wat
‘De Kinderen van de Hollandse Schouwburg’ is interactief muziektheater gespeeld door twee acteurs en een muzikant.  Kinderen krijgen de kans om mee te spelen in een aantal scenes.
De Vraag: ‘Wat betekend vrijheid?’ wordt tijdens de voorstelling aan het publiek gesteld. Iedereen wordt uitgedaagd hierover na te denken.  

Educatie
Naast het bezoeken van de voorstelling is er een lesbrief die voorafgaand in de klas kan worden behandeld. Sommige scholen kiezen ervoor om zelf voorafgaand aan de voorstelling een les over de Tweede Wereldoorlog aan te bieden.   

Na de voorstelling

Vind er een kort nagesprek plaats met alle leerlingen in het Theater. Ook schrijven de leerlingen op wat ze van de voorstelling vinden.

Praktisch
De voorstelling duurt 40 minuten. In en uitloop 15 minuten.
In overleg met het jeugdtheaterhuis Amsterdam en de basisschool wordt er gekeken naar een geschikte datum. De voorstelling kan twee keer achter elkaar worden gespeeld in de ochtend tussen 10.15 - 12.30 uur en in de middag om 13.00 - 15.15 uur

Kosten
Wil je meer over de kosten weten of heb je andere vragen?
Neem dan contact op met:
Nanda Kling - info@hetjeugdtheaterhuis.nl - 06-44954889

En belangrijk om te vermelden dat wij ook via MOCCA te boeken zijn:

Zie trailer: https://youtu.be/au0OktI_41w

website https://hetjeugdtheaterhuis.nl/hollandse-schouwburg/

ImageImageImage
Image