Hou jij van toneelspelen dan ben je bij ons op de juiste plek!

meld je dan nu aan. Ook proeflessen!

De leukste toneellessen voor kinderen. In een echt theater!

Toneellessen voor kinderen

ACTEREN VOOR KINDEREN

A

ACTEERKIDS speciaal voor kinderen die toneelspelen leuk vinden! 

Bij de acteerkids groepen 1, 2 & 3 krijgen alle kinderen een speltraining die bestaat uit elementair spel (basis acteren). Ze leren samenspelen, scènes maken, improvisatie-technieken, en er wordt veel geoefend met beweging en stemgebruik. Hoe bouw je een personage op, wat is een hoge en lage status, hoe acteer je geloofwaardig of juist heel absurd. Wat is er nodig om goed samen te spelen. Bij het Jeugdtheaterhuis reiken wij  bouwstenen aan om het kind optimaal te bedienen in zijn ontwikkeling naar een waarachtige speler. Uiteraard is plezier bij ons de drijfveer. Kinderen die bij ons komen hebben zin om toneel te spelen. Natuurlijk sluiten alle acteerkids groepen af met een presentatie voor ouders, opa, oma’s en vrienden. Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM in tijden van corona en als het mag spelen de kinderen voor publiek. Anders presenteren wij via een Stream verbinding of maken filmpjes om door te sturen naar alle ouders. Uiteraard vragen wij hier vooraf toestemming voor.

Kinderen kunnen in september of januari beginnen, mits er nog plek is in de groep. We werken met maximaal 14 kinderen. Dit doen wij om genoeg  toneel-aandacht te kunnen geven aan kinderen en de les daardoor volledig tot zijn recht te laten komen We mogen van start als er 8 kinderen mee gaan doen.  Het wordt een jaar vol toneelplezier en spel uitdagingen. Kinderen maken vaak nieuwe vrienden, worden zekerder van zichzelf. Check de juiste cursus en meld je kind vandaag nog aan voor een proefles.

De Kinderproductie 

Bij een productiegroep staat een voorstelling maken centraal. Aan de hand van een bestaand stuk of thema werk je direct toe naar een voorstelling van ongeveer 30 minuten. Samen met de regisseur ontdek je welke rol bij je past en wat er voor nodig is om jullie verhaal theatraal en overtuigend te maken. Kinderen die liever meteen een voorstelling willen maken ipv eerst verschillende spellessen volgen komen bij de kinderproductie goed tot hun recht. Sommige Kinderproductie groepen zijn alle lange tijd bij elkaar waardoor er een hechte groep is ontstaan. Het is super leuk dat ook in deze groepen jaarlijks nieuwe kinderen hun plek weten te vinden. Kortom, hou je van uitdagingen en heb je  zin om toneel te gaan spelen meld je dan snel aan.

 

Toneellessen voor kinderen

Toneellessen voor kinderen

       PROEFLES

Meld je aan en kom langs voor een proefles. Daarna besluit je of je kind erbij wil blijven. Aanmelden hiervoor is verplicht en gaat via een aanmeldingsformulier op deze websites.

>

Toneellessen voor kinderen

De eerste les is een proefles, daarna mag je gewoon weer stoppen als je dat wilt!